Een huis is om in te leven. Maar ik vind het ook fijn als het opgeruimd is en ik weet waar alles ligt.

Natuurlijk is het bij mij ook wel eens een rommeltje. Ik werk van thuis, ik kook graag en van knutselen ben ik ook niet vies. Dus regelmatig wordt er vanalles uit de kasten gehaald, zodat er gewerkt kan worden. Het mooie is echter dat het opruimen niet lang duurt! De reden daarvoor is heel simpel: alles heeft zijn eigen plek. Dus ik hoef alleen maar alles weer op te pakken en op zijn eigen plaats terug te leggen.

Zoals gezegd, ik werk van thuis. Ik heb deadlines. Die haal ik. Meestal zonder problemen. Dat lukt me door goed te plannen – alles uit timemanagement te halen wat ik er maar uit kan halen. Terwijl ik daardoor juist meer tijd voor mezelf creëer. Raar maar waar!

Ik ben al ruim 20 keer verhuisd en heb anderen geholpen bij hun verhuizing. Door alles zo in te pakken dat het duidelijk is waar alles in het nieuwe huis naartoe moet en door de verhuisdozen zo te organiseren dat het direct duidelijk is waar je je spullen kunt vinden, verdwijnt veel van de verhuisstress. Wel zo handig natuurlijk als je ’s avonds in het nieuwe huis het bestek of de knuffel van je kind zoekt.

Door de jaren heen heb ik zo al aardig wat mensen kunnen en mogen helpen: met systeem aanbrengen in hun dagelijkse doen en laten. Ik heb er plezier aan en het doet me goed als ik zie dat de ander er wat aan heeft.

Om deze opgedane ervaring nog kracht bij te zetten, heb ik de cursus tot Professional Organizer bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (www.nbpo.nl) gevolgd en met succes afgesloten. Bovendien ben ik begonnen met een opleiding tot enneagramcoach. Door de kennis die ik bij deze opleidingen heb vergaard en nog steeds vergaar, kan ik anderen nu nog beter ondersteunen bij het vinden van hun eigen kracht, bij het creëren van ruimte en stilte in hun hoofd en bij het op orde houden van dat wat ze op orde gehouden willen hebben.

Wil jij dat ook: ruimte? Bel of schrijf me dan even.

Opgeruimde groetjes,
Marjo

marjo crins mc-organizer opruimcoach professional-organizer venlo boxmeer