Minimaliseren

Een opgeruimd gevoel

Je hebt een leuk leven, je gezinsleven is liefdevol, je vriendenkring is precies goed, je werk loopt lekker, en toch heb je het gevoel dat het anders kan. Er kan iets nog beter en het kan vooral minder. Je wilt minder opruimen, minder uitgeven, minder afval. Daarvoor in de plaats wil je vooral meer rust en meer ruimte – thuis, op je werk en in je hoofd.

Eigenlijk wil je consuminderen en minimaliseren: alleen die dingen bezitten die je leven er beter en makkelijker op maken. Hoeveel dingen dat zijn? Dat is voor iedereen verschillend. Een koeriersbedrijf heeft meerdere auto’s nodig, terwijl de copywriter misschien maar een klein kantoor op zolder nodig heeft. Een gezin met kleine kinderen heeft veel speelgoed, terwijl een fervent lezer zijn boeken om zich heen wil hebben. De een houdt van koffie en wil daarom per se een koffiezetapparaat en de bijpassende kopjes, de ander drinkt het liefste water zo uit de kraan en vindt een paar glazen in de kast wel genoeg.

Voor iedereen houdt minimalisme, en dus minimaliseren, iets anders in. Wat al deze mensen echter gemeen hebben, is dat ze vinden dat ze te veel spullen hebben en dat ze vinden dat het wel wat minder kan. Maar ook hier kan het begin moeilijk zijn: welke dingen doe ik weg, hoe doe ik dingen weg, waarom doe ik ze weg, kan ik ze niet toch beter nog even bewaren? Dit zijn allemaal vragen die bij een beginnend minimalist naar boven kunnen komen. Minimalisme is een proces!

Als professional organizer die minimalisme hoog in het vaandel heeft staan, wil ik je graag op weg helpen en je in dit proces begeleiden. Ik kan je laten zien hoe het ook anders en vooral minder kan – waarbij we dan natuurlijk ook het milieu niet uit het oog verliezen. Zoek je dus een opgeruimd gevoel? Neem dan even contact met mij op.